Trail running филми

Приятели, ще ви представим за първи път поредица от филми за планинско бягане от нашата програма на 10 ноември от 19:00ч. в залата на Полския институт в София. Ще се срещнем с бегачи и бегачки от цял свят, които се устремяват към едни от най-трудните състезания, свързани с огромна денивелация, джунгли и най-вече психологически предизвикателства.

19:00ч. – 19:30ч. – „Двойнственост“, Италия, Алесандро Белтрам, 30`

Четири жени, четири елитни състезателки по ултрамаратон разказват за двойнствения си живот като работещи съпруги и планински бегачки. При все че да бъдеш домакиня и спортистка едновременно на пръв поглед изглежда като невъзможна комбинация, за тях това са взаимно допълващи се страни от живота им. Те са обикновени жени, които на даден етап от живота си решават да постигнат удивителни неща, да поемат по неизследвани пътища със силата на своята воля, упоритост и всеотдайност; Джулиет, добросъвестен учен, мечтае да й се удаде да лети до луната; Ушуе често участва в международни състезания; Одри е енергична, красива и съвременна: тя скача с парашут със същата лекота и елегантност, с която се ориентира по планинските трасета; Юлия е привидно крехка, но упорита и волева, благодарение на което е успяла да се пребори със смъртоносно заболяване. Четирите състезателки от отбора по планинско бягане на Вибрам са необикновени жени, които дръзват да търсят пределите на възможното, да изследват непознати територии отвъд границите на човешките възможности.

19:30ч. – 19:40ч – “Маратон на Юнгфрау”, Германия, Йохен Шмол, 10`

Не, в този къс, но изключително динамичен филм не става дума за прочутото едноименно планинско бягане, а за преодоляването на над 3200 метра положителна денивелация при изкачването на Юнгфрау (4156 м) от Рогер Шели и Давид Хефти по уникален маршрут, който обединява всички разновидности на алпинизма и буквално започва от вратите на домовете им.

19:40ч. – 20:25ч. – “Килитон – най-трудният маратон в света“, Полша, Мачей Яблонски, Михал Гаврон, 45`

Звукът на барабани, миризмата на африканската джунгла и срещата на толкова много маратонци под Килиманджаро. Несигурността на върха и неограничената радост по време на изкачването до „покрива на Африка“ – всичко това (и много повече) във филма, който представя едно невероятно предизвикателство за група приключенци през декември 2017г.

Event cover photo: Antonio Valchev

Филми от програмата на Международния фестивал за планинарско и екстремно кино – Банскофилмфест.
Заповядайте! Нямаме търпение да ви видим пред екрана!
Вход: 7лв.
Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки – местата са разположени на безопасно разстояние, ще бъдат осигурени предпазни средства и дезинфектанти на входа на събитието!
Местата са крайно ограничени. Можете да запазите своето място като закупите предварително вход тук:

 

Описание Сума
Trail running филми 7.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment