“The Nose” за един ден – история, техника и трикове за скоростно катерене в Йосемити”

Това е презентацията на Христо Бадъков, която ще можете да видите от 19.00 часа на 4 декеври т. г. в Полския Институт (1000 София, ул. “Веслец” 12, тел.: +359 2 987 21 59; факс: +359 2 981 57 44, sofia@instytutpolski.org).

Христо Бадъков в Долината


Разказът, илюстриран със slide show, включва информация и за някои известни маршрути в Йосемити, и за т. нар. link up – Ел Кап и Халф Доум за един ден. Ще има преглед на модерни техники и тактики за скоростно катерене по големи стени.

Христо Бадъков, който е живял дълги години в САЩ, е един от най-успешните български катерачи в Долината. Катерил е Ел Кап и Халф Доум по 6 пъти всеки (само две от тези изкачвания не са за един ден). Най-бързото му лично изкатерване на Халф Доум е за 4 часа, а на “Носа” – за 10 часа. Други по-значителни маршрути в актива му са “Phoenix”, “Separate Reality”, “Midnight Lightning”, “Astroman”, “Rostrum”, “Romantic Warrior” (Needles).

Били Уестби, Джим Бридуъл и Джон Лонг след първото в историята изкачване по „Носа” за един ден през 1975 г. – 17 часа и 45 мин

Заповядайте!

Организатор:

Сдружението „Международен феативал на планинарския филм“

Recent Posts

Leave a Comment