Банскофилмфест 2014: панел „Survival“

Специален панел „Survival“ ще бъде част от съпътстващата програма на Банскофилмфест 2014.  Панелът е включен в  първата Планинарска Академия, която вече няколко години се провежда на  фестивала с различни семинари, workshop-ве, прожекции и презентации. Въпросите на оцеляването и първата помощ в планината са все по-актуални и необходими за хората, упражняващи активности на открито. Българските планини не са толкова високи, колкото и да са красиви, всяка от тях крие своите опасности през цялата година. Заповядайте в Банско, за да научите как да спасите свой приятел или самия себе си! Вход свободен!

Панелът включва:

27 ноември 2014 г., четвъртък, Тържествената зала, Читалище „Никола Вапцаров“:

  • 14.00-14.27 – прожекция на филма „Планинарство през лятото – осигуряване“ (Полша, 2013, Ян Кшищоф, Йежи Порембски, 27’/ “Letnia turystyka górska – asekuracja turystyczna”, Polska, 2013, Jan Krzysztof, Jerzy Porębski 27’)

Татранската доброволна спасителна служба предлага поредния си филм (след “Бури”, “Ски” и “Лавини”). Той е чудесен учебник за хората, които мечтаят за преодоляването на трудни маршрути в планината. Филмът разказва за всички опасности, които могат да бъдат срещнати по пътя.

29 ноември 2014 г., събота, Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров“:

  • 11.00-12.00 – презентация на отряда на Планинската спасителна служба в Банско на тема „Лавини и други опасности в зимен Пирин“,
  • 15.00-16.00 – презентация на д-р Карл Габл, директор на Австрийската метеорологична служба “Прогнози за времето във високите планини”,

30 ноември, неделя, Голямата зала на  Читалище „Никола Вапцаров“:

  • 10.30-11.30 – презентация “Начини за помощ на пострадали при лавинни инциденти”, д-р Славян Стоилов.
Recent Posts

Leave a Comment