Звездите на БФФ 2017: Насер Ибн Абделджалил (Мароко)

Насер Ибн Абделджалил (Мароко)/Nacer Ibn Abdeljalil (Morocco) – алпинист, мотивационен лектор – Презентация на Банскофилмфест`2017 – 24 ноември, 18:00ч., Голяма зала, Читалище „Никола Вапцаров“, Банско.

Насер Ибн Абделджалил (Nacer Ibn Abdeljalil) е роден на 21 декември 1979 г. С право се смята за най-силният алпинист на страната си. Има многобройни изкачвания в родината си. Бил е на най-високите върхове на Алпите, Северна и Южна Америка –Монблан (4807 м), Денали или Маккинли (6194 м) и Аконкагуа (6959 м). През 2013 г. стъпва – като първия представител на страната си – и на най-високия връх в света Еверест (8848 м), за което получава най-високото мароканско отличие от държавния глава Крал Мохамед VI – Орден за заслуги. През 2015 г. постига още един забележителен успех – става първият мароканец, стигнал до Северния полюс.

 

Участва в състезания по триатлон “Ironman (3860 метра плуване, 180 км и 250 колоездене и класически маратон 42 км и 195 м), където най-добрият му резултат е 10 часа и 21 минути, и в маратонски бягания (най-доброто му лично постижение е 2 часа и 55 минути).

 

60cb4b89-c31f-49f8-9146-4f01ffb9c8e1

Много сериозно е ангажиран със соцални и благотворителни дейности. Посланик е на “Инджаз-ал-Магриб”, филиал на американската организация “Младежка реализация по света”, която оказва помощ на деца и юноши в неравностойно положение и бедност чрез включване в различни образователни програми. Активен член е на Асоциацията “Амани”, която подпомага финансово и организационно начални и средни училища в Мароко.

 

Много често е канен в болници, училища и университети като желан и уважаван автор на вдъхновяващи мотивационни лекции и участник в събеседвания и дискусии.

 

Завършил е Училището по мениджмънт (Ecole Intégrale) в Париж (след обучение в периода септември 1997 – юни 1999 г.) и Висшата школа по търговия в Париж (септември 1999-юни 2002 г.). Притежава магистърска степен по бизнес, специалност “Финанси”, степен А в корпоративните финанси.

 

Основател и управляващ директор е на базираната в Касабланка фирма за консултантски услуги в областта на управлението “Съвет Еверест” (Everest Conseil).

Инвестиционен директор за Мароко и мениджър за износ и продажби на промишлената и търговска група “Мутандис”, специализирана в производство и търговия с потребителски стоки стоки за бита, оперираща в Африка, Европа и Близкия изток.

Вицепрезидент на мароканския клон на френската корпоративна и търговска банка “Натиксис” (Natixis SA), развиващ дейност в т. нар. зона ЕСИА (EMEA) – Европа, Средния Изток и Африка.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment