Харалд Филип (Австрия)

Харалд Филип – байк-алпинистът – презентация „FLOW“ на БанскоФилмФест 2015 – 26 ноември, 18:20ч. Голяма зала на Читалище „Никола Вапцаров“, Банско

Негова стихия са приключенията, пътешествията и изкачванията на върхове с байк. Неговите маршрути следват планински пътечки и катерачни турове. Списъкът на неговите постижения и преживявания по планинскире върхове е много, много дълъг. Като професионален байкър той не кара срещу другите, а заедно с тях. За него спортът не е съревнование, а наслада. Ако не е на велосипеда, той вероятно лети със ските по някой склон. Долу, в долината, ще го срещнете рядко.

Liguria_manfred_stromberg162

 

Роден е през 1983 г. в Зийген* (Северен Рейн-Вестфалия, Германия), но сърцето го тегли на юг. Инсбрук в Тирол е център на неговия живот, а една къщичка в италианските Морски Алпи е неговото убежище. Все пак продължава да говори литературен немски език.

Търсенето на пълно разтваряне в природата го тласка напред и нагоре – както по планинските маршрути, така и във всекидневието. Самият не гледа много сериозно на себе си.

Liguria_manfred_stromberg795_1

 

Като автор си играе с думите, като режисьор – привежда в движение образи. Като лектор харесва сцената и усещането, че внася свеж планински въздух в душните градове. Обича да работи, но не непрестанно. Смятат го за хедонист, без това да го смущава. Когато се е налудувал навън, косата му е по-светла от кожата

//vimeo.com/126415912

Презентацията “FLOW”, която ще представи в Банско е проникване в съзнанието на фанатичен маунт-байкър на фона на едни от най-величествените пейзажи в Европа – от Доломитите до Исландия. Какво е очарованието да караш по най-стръмните и най-експонираните маршрути? Харалд го обяснява с намигване и с безгрижна веселост и показва десет уникални къси филма. “FLOW” е шоу на живо, което привлича всички.

 

Recent Posts

Leave a Comment