Станимир Меразчиев – гост на БанскоФилмФест`2016

На фестивала ще се срещнете и с българските приключенци и екстремни личности! Представяме Ви Станимир Меразчиев – един от най-бързите български състезатели в дисциплината Enduro на планинското колоездене, участвал тази година в престижното състезание “Megavalanche” от пик Блан в категорията „Master30“, 3330 м, до 720 м във Френските Алпи, известно като “най-дългото спускане в света”. Той ще изнесе презентация на 24 ноември, 19:15ч., Голяма зала на Читалище „Никола Вапцаров“,  Банско!

action_1Български постижения:
Първо участие на Megavalanche. Събитие, което се провежда в местността Aple d’Huez, Франция. Представлява планинско колоездене от тип Enduro по трасе дълго 30км. Масов старт. Стартира от Pic Blanc(3300м) и финишира в долината на градчето Allemont(720m). Успява да се класира за главния финал „Megavalanche“ като завършва на 199 място след технически проблеми с колелото.
Първи места на отделни стартове от BG Ендуро сериите в категория Hardtail.
Най-значимото постижение:
2016 – Второ участие на Megavalanche. След технически проблем по време на квалификациите, успява да се класира за втория финал „Megachallenger“. Завършил 10-ти в общото и 1-ви категория „Masters 30“.
portretna

Станимир Меразчиев е роден в Нова Загора. Израстнал в центъра на универсума: Ямбол. Закърмен от малък с любовта към спортовете. Станимир споделя: „Успях да се докосна до лека атлетика, ориентиране, скейт, каяк, кайт, мотори, колела. Надявам се списъка ми да няма край. Завършвайки  своето академично обучение в София, имах възможност да се запозная с хора, които съвсем непреднамерено ме оформиха в човека, който съм сега: Като куче, затворено в кола. Търсещ. Търсещ адреналин.
В днешни дни: Всеки един свободен момент гледам да си човъркам хобитата: колела и мотори. Обичам да се цапам. С тях цапам не само ръцете си, но и душата си.
Любими теми? – Реални, преживяни, изстрадани.
Мечтател? – Прикрит.
Любими книги? –  Ненаписаните
Идоли? –  Търсачите на силни усещания
Това е Стани. Приятно ми е да се запознаем :).“

 

Recent Posts

Leave a Comment