Рискът при покупка на употребяван инвентар е голям – Управлението за защита на потребителите във Великобритания конфискува над 100 седалки

Британското Управление за защита на потребителите иззе от пазара катерачен инвентар, предлаган от продавач чрез мрежата e-bay. Конфискувани бяха “ремонтирани” седалки, представяни като напълно годни за употреба.

Купуването на инвентар втора ръка и особено от непроверени продавачи крие огромен риск. Британското упавление (Suffolk Trading Standards) по всяка вероятност е предотвратило трагичен инцидент.

Bad equipment 1

Обхващащите бедрата уши, съшити от хитър “продавач”

Търговецът предлагал седлаки “Petzl Aspir”. Преди това те били бракувани, защото бедрените им ленти били разшити. Хитрият продавач решил да ги поправи и да ги предложи на пазара отново. Не е е известно къде е била извършена поправката, но е сигурно, че това не е станало в разполагащо с лиценз място.

След получаването на информация за възможна опасност от Suffolk Trading Standards веднага се свързали с продавача (surplusandlost). Връчено му било постановление за изтегляне на изделията от пазара и за връщане на парите за вече закупени седалки.

Съветничката в Управлението Сара Стъмп (Sara Stamp) заявява:

  • Имаме сериозни опасения, свързани със сигурността на тези седалки – за катерещите се трябва да е пределно ясно, че евентуално друсване може да е фатално. Тези седалки не могат да изпълнят предназначението си. Апелирам към всички, купили седалки от surplusandlost online, да спрат моментално да ги употребяват.

На  водещата снимка – купчината конфискувани седалки

Снимка/ photo: itv.com

Recent Posts

Leave a Comment