Рекорден highlining между два балона с горещ въздух

Този световен рекорд бе поставен от Анди Люис (Andy Lewis) на около 1220 м (4000 фута) височина над пустинята Невада, по въже, опънато между два напълнени с горещ въздух балона.

Ето видео:

//vimeo.com/88372105

Анди Люис е роден на 7 октомври 1986 г. в Мерин (Калифорния). През 2008 г. е отличник на випуска си в Хумболдтовия университет в родния си щат и valedictorian (абсолвент, който чете заключително и благодарствено слово по случай завършване на образованието). Наричат го Пърхащия Анди и е един от най-добрите хайлайнъри и триклайнъри в света. Освен това с успех практикува B. A. S. E. jumping и катерене по скали.


Анди Люис

Първите си крачки в слаклайнинга прави през 2004 г. След 2008 г. е призьор на всички големи състезания по тази дисциплина по света, в които е участвал. Впечатляващ е активът му в триклайнинга – световен шампион през 2008, 2009, 2010, 2011 и 2012 г. Една от водещите фигури в тази област, той е автор на редица от познатите днес трикове.

През 2012 г. получи най-голямото признание, когато бе поканен от Мадона да вземе участие в шоуто между двете полувремена на Super Bowl (финалния мач за шампионската титла в Националната лига по американски футбол) – най-голямото, предавано на живо шоу в историята на американската телевизия.

Анди в шоуто на Super Bowl с Мадона

През април същата година, с група от трима приятели – Хейли Ашбърн (Hayley Ashburn), Скот Роджърс (Scott Rogers) и Райън Метсън (Ryan Matson), осъществи най-високия хайлайнинг между две скални игли – Ехо и Котънтейл (Echo and Cottontail) от Кулите Фишър (Fisher Towers) близо до град Моуаб, щата Юта.

Анди Люис е притежател на актуалния световен рекорд за дължина на ходене по въже без осигуровка (free solo highline) – 55 метра на височина 60 метра (Great Bongzilla Highline в Юта).

Рекордна за Анди бе 2011 г., когато записа 100 хайлайнинга, от които 62 – free solo.

Recent Posts

Leave a Comment