Прожекция на филма „През неизвестното – Нанга Парбат“ – в памет на Даниеле Нарди

Екипът на Международния фестивал на планинарското кино – Банско филм фест организира прожекции в памет на двамата алипнисти Даниеле Нарди и Том Балърд, които загинаха на осемхилядника Нанга Парбат преди няколко седмици.

В Клуба на пътешественика ще Ви представим филма „През неизвестното – Нанга Парбат“ (Италия, 2016, Федерико Сантини, 75’) – италиански с български субтитри. Филмът е посветен на алпиниста Даниеле Нарди.

Kакво кара човек да страда от студ, битов недоимък, ужасно време и нечовешки труд? Коя е причината да посвети цели три години на един мечтан проект?

Във времената, когато изкачването на 8000-метрови върхове вече се свързват с експедиционния туризъм, филмът ни показва, че на високите върхове все още може да се намери истинско приключение. Той е честен портрет на трудностите, изпитанията и опасностите, които носи зимното катерене в алпийски стил. Предлага дълбоки прозрения в емоциите и мислите на алпинистите и ни изпраща мощно послание за основните ценности на истинския алпинизъм. Това е история за опитите на италианския алпинист Даниеле Нарди за първо зимно изкачване на Нанга Парбат (8125 м), на фона на смайващи планински пейзажи, екстремни предизвикателства и горчиви поражения.

Награда за филм за планинарски спортове, приключения и изследвания на Банскофилмфест’ 2016.

Трейлър:

Даниеле Нарди е височинен алпинист, роден е в град Сезе, Италия на 24 юни 1976 г. През 2002 г., за първи път достига точка над 8 000 м. на връх Чо Ою (8201м.,шестата най-висока планина в света между Китай и Непал). В арихива на Даниеле са още: Еверест (8848 м.), К2 (8611 м.), Броуд Пик (8,047 м.), Нанга Парбат (8 125 м.), близкия Шиша Пангма (8027 м.) и Аконкагуа (най-високия връх в Южна Америка). След хималайските си експедиции, Даниеле се посвещава на уникални проекти от техническа гледна точка. През 2011 г. той реализира съвместно с Комитета на ЕВК2 на CNR, експедицията Share Everest 2011. Целта на проекта е позициониране най-високата мониторингова станция в света, която изпраща данни за климата в реално време до Международната научна общност. Операцията постигна целта си и привлече вниманието на всички международни медии като RAI и SKY, които последваха компанията, изпращайки свои журналисти на терен. Исторически и изцяло италиански резултат. Посвещава голяма част от кариерата си в опити за зимно изкачване на планината-убиец – Нанга Парбат. Даниеле Нарди загина през месец март 2019г., заедно с известния катерач и алпинист Том Балърд на около 5900 м. височина по реброто Мъмери в опит за изкачване на Нанга Парбат.

Място: Клуб на пътешественика
Дата: 17 април 2019г. – 19:00ч.
Билети: 7,00 лв.

Заявка за билети може да направите единствено онлайн от този линк:

„През неизвестното – Нанга Парбат“ в памет на алпиниста Даниеле Нарди

Билетите може да бъдат заплатени по следните начини:

– Чрез Visa/MasterCard/Maestro/BORICA/DinersClub директно от посочения линк.
– ВЪВ ВСЕКИ ОФИС НА ЕКОНТ ЕКСПРЕС – необходимо е да направите предварителна заявка онлайн на посочения линк и да наредите паричен превод към „ДОСТАВЧИК НА УСЛУГИ – Клуб на пътешественика“ в офис на ЕконтЕкспрес. Уверете се, че номерът на заявката Ви е изписан като основание за паричния превод!
– НА ПРЕДХОДНО СЪБИТИЕ ОТ КЛУБ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА
Билети не се продават на входа в деня на събитието!
При необходимост от съдействие за билети: 0882 292 877
Пълните условия за покупка на билети може да видите тук:

Общи условия

Recent Posts

Leave a Comment