Приключенско и планинарско кино в парка на Военна Академия

Приятели, продължаваме с прожекциите на открито, защото лятото не иска да си тръгне :)! Очакваме те на поредното ни събитие под звездите на 13 септември от 20:00ч. в парк „Военна Академия Г.С. Раковски“ в София. Ще се потопим в света на едно по-различно и уникално кино. Вечер на планинарското и приключенско кино ще представи филмова програма на едни от най-добрите международни заглавия на тази тема. Този път ще ви запознаем с едни от най-големите катерачи на нашето време, които неспирно търсят най-трудните и отдалечени стени, следва приключение в Мексико и Ниагарския водопад с каяк и един световен рекорд. Завършваме програмата, разбира се с филм за Хималаите и постиженията на скиора Анджей Баргиел, който направи първото спускане със ски от осемхилядника К2.

Каним теб, твоето семейство и приятели на кино в парка!

ПРОГРАМА:
19:30ч. – отваряне на вратите

20:00ч. – 20:40ч. – „Огледалната стена“, Великобритания, 40`

Необходимостта от приключения и търсене на предизвикателства е естествен инстинкт за много хора. При екстремните катерачи тя се проявява в организиране на експедиции до труднодостъпни обекти с невиждана техническа трудност и в компанията на изключително силни участници.

20:40ч. – 21:54`. – “Надпревара с Нигара”, Австрия, Мексико, Канада, Раш Стърджис, 74’

Когато професионалният каякар Рафа Ортис решава да постигне мечтата си – да се спусне по Ниагарския водопад, поставя началото на невероятна поредица от събития, които променят целия му живот. За да се подготви за изключително тежкото изпитание, той привлича силен екип от свои приятели начело с опитният гребец Раш Стърджис. Следва тригодишно приключение по реките в тропическите гори на Мексико и по главозамвайщите водопади в Американския Северозапад, което завършва с дъгоочакваната схватка с Ниагара.

21:54ч. – 22:30ч. – „Без ските би ми било скучно в Хималаите” Полша, Дариуш Залуски, 32’

Филмов документ за ски-алпинистичните постижения на Анджей Баргиел. Изпълнен със страст, хумор и непосредственост разказ за сбъднатите мечти, благодарение на необикновената упоритост и всеотдайност. Големият майстор Дариуш Залуски показва герои от плът и кръв в една отлично разказана история – без превземки и фалшив патос.

Програмата е селекция от Международния Банско филм фест.
Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени и дезинфектанти на входа.
При лошо време ще обявим нова дата на събитието.
Вход: 10лв.
Можете да закупите предварително вход тук:

Описание Сума
Приключенско кино в парка 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
 

Recent Posts

Leave a Comment