Приключенско и планинарско кино в парка на Военна Академия

Приятели, продължаваме с нашата поредица кино под звездите в парка на Военна Академия – Приключенско и планинарско кино. Лятото ни подарява още прекрасни вечери за събития на открито с приятели и една по-различна филмова програма. Ще се видим отново на 23 септември от 20:00ч. отново с едни от най-добрите филми за приключения, пътешествия и планини. Този път отново сме в Непал, за да разберем как една жена с огромна смелост и чувство за хумор, възстановява дома си в силно пострадалата от земетресението през 2015г. долина Лангтанг, а аржентинският търсач на приключения, байкър и филмов реализатор Мартин се качва на велосипеда към Пиринеите, за да намери нови приятели и любовта на живота си. Ще завършим с един от най-екстремните филми в програмата ни – „Спускане в кратера на действащ вулкан“…, но няма да издаваме повече подробности. Очакваме те под звездите другата сряда!

Каним теб, твоето семейство и приятели на кино в парка!

Програма:

19:30ч. – отваряне на вратите

20:00ч. – 20:52ч. – “Дивата Ара”, Испания, Мартин Кампои Гарсия, 52’

Ара е последната дива река на Пиренеите. Част от тяхната кръвоносна система, от тяхното ДНК. Аржентинският търсач на приключения, байкър и филмов реализатор Мартин се качва на велосипеда си в затънтеното селце Сан Николас де Бухаруельо. Така започва връзката му с реката, планината и хората. На бреговете той се сблъсква с не едно спортно предизвикателство. Там намира нови приятели. Там се влюбва в жената на живота си – днес негов партньор в приключенията, и създава семейство в Болтена. Всичко това – на бреговете на Ара. Последната дива река в Пиренеите. “Дивата Ара” е не само филм за планинското колоездене, но и за хората, обитаващи тези планини и за борбата им да оцелеят. И за сбъдването на мечтата на един човек, който общува със света, яхнал велосипеда си.

20:52ч. – 21:12ч. – “Домът на Гялму”, Непал, Асмита Шриш, Гевин Карвър, 19’ 

Една година след земетресението, опустошило Непал, една жена с огромна смелост и чувство за хумор, възстановява дома си в силно пострадалата долина Лангтанг.

21:12ч. – 22:10ч. – “Спускане в кратера на действащ вулкан”, Австрия, Йохен Шмол, Пабло Дурана, 52’

Невероятно научно приключение в сърцето на един от най-активните вулкани на Земята. През май 2015 г. екип от учени и алпинисти заминава за остров Амбрим от архипелага Нови Хебриди, в държавата Вануату. Ула Ломан, съпругът й Себастиан Хофман и Томас Бойер стигат опасно близо до езерото от гореща лава Бимбоу, за да вземат проби от нея.

Програмата е селекция от Международния Банско филм фест.

Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени и дезинфектанти на входа.

При лошо време ще обявим нова дата на събитието.

Вход: 10лв.
Можете да закупите предварително вход тук:

 

Описание Сума
Приключенско кино в парка – 23 септември 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment