Приключенска киновечер в Полския институт

Приятели, продължаваме с нашата поредица „Приключенско кино“. Каним ви на Приключенска киновечер на 27 октомври от 19:00ч. в любимата ни зала на Полския институт в София с два от най-добрите филми за приключения, пътешествия и планини. Обичаме да ви предаваме уникалните филмови истории на всяко едно наше събитие, в което самите вие сте участници, а не просто зрители.  Ще пътуваме до Грендландия и Арктика с пътешественика Франсоа Бернхард и неговия хуманитарен проект и ще завършим вечерта  с един от най-екстремните филми в програмата ни – „Спускане в кратера на действащ вулкан“…, но няма да издаваме повече подробности. Очакваме ви другата сряда!

Програма:

19:00ч. – 20:00ч. – „Капитан на утопия“, Франция, Сара Дел Бен, 60`

Франсоа „Бен” Бернхард е изследвал най-отдалечените кътчета на света за последните 30 години. Мечтаейки да доведе колкото се може повече хора да видят и открият прелестите на Арктика, той влага всичите си спестявания в полярна платноходка и стартира амбицизен проект – Атка.   В период от 17 месеца лодката отплава от западния бряг на Гренландия и с нея плават всевъзможни персонажи: base jumpers, циркови артисти, тийнейджъри, болни жени, и деца за да открият ледената шапка.

20:00ч. – 21:00ч. – “Спускане в кратера на действащ вулкан”, Австрия, Йохен Шмол, Пабло Дурана, 60’

Невероятно научно приключение в сърцето на един от най-активните вулкани на Земята. През май 2015 г. екип от учени и алпинисти заминава за остров Амбрим от архипелага Нови Хебриди, в държавата Вануату. Ула Ломан, съпругът й Себастиан Хофман и Томас Бойер стигат опасно близо до езерото от гореща лава Бимбоу, за да вземат проби от нея.
Програмата е селекция от Международния Банско филм фест.

Заповядайте!

Местата са органичени! Събитието ще се проведе при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени и дезинфектанти на входа.

Организатори: Банско филм фест
Полски институт в София

Вход: 7лв.

Можете да закупите предварително вход тук:

 

 

 

Описание Сума
Приключенска киновечер – 27 октомври 7.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment