Презентация: Велоносен поход – Ком – Емине

На 31 октомври от 19:00ч. в залата на Полския институт в София сме радостни да ви представим Борислав Йорданов и Калин Русев и проекта им „Велоносен поход – Ком – Емине“ – защо, как и какви са целите на Велоносен поход?
 

Описание Сума
Презентация Велоносен поход 3.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Борислав Йорданов се занимава активно с планинско колоездене. Неговата страст са предизвикателствата и приключенията. Прави три преминавания с велосипед по легендарния маршрут „Ком – Емине“. Всеки от опитите му завършва с рекорд, като първият е от началото на август 2014 г. без поддръжащ екип. През август 2017 година Борислав постига една от целите на „Велоносния поход“ и преодолява с рекорд 600-те км между връх Ком и нос Емине. Той преминава с колело разстоянието за 3 дни, 9 часа и 1 минута и сваля близо два дни от предишното си постижение. През септември същата година Борислав Йорданов изминава същото разстояние отново с колело за 2 дни и 22 часа и 49 минути.

Борислав е най-бързият човек, изминавал разстоянието по емблематичния туристически маршрут в Стара планина. Рекордът си той постига с колело, стартирайки от връх Ком на 10-ти септември и финиширайки на нос Емине на 13-ти септември. По този начин беше поставен нов стандарт за преминаване на маршрута, показвайки, че време под 3 дни е възможно.
„Рекордите са временни. Те са за това – за да бъдат подобрявани.“ – Борислав Йорданов
Калин Русев е основен организатор и инициатор на „Велоносния поход“. Създател и председател е на клуб Veloraptor XC. Кара колело в планината вече повече от 20 години, като през последните 3 и половина участва активно в състезания и е печелил само призови позиции в своята категория. Калин е планински спасител към отряд София. Има три деца на 12, 17 и 20 години.
 
Организатори:
Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“
Полски институт в София
 
Вход: 3лв.

Можете да закупите предварително вход тук:

Описание Сума
Презентация Велоносен поход 3.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment