Презентация – Пътешествие в Понтийските планини – Качкар

Очакваме Ви на презентацията – Пътешествие в Понтийските планини – Качкар – 19 март, Сряда, 19:00ч., залата на Полския Институт в София (ул. „Веслец“, 12)
Автор на презентацията е Илиян Дуков, планински водач в //yogitrekking.com/. Опитът на Илиян като водач и познанията му ще ни пренесат в живописен Качкар.

Успоредно на южното черноморско крайбрежие се простира веригата на Понтийските планини. Дължината й е около 1000 километра, а най-високият дял е Качкар или наричан още Малкият Кавказ. Поради уникалните природни дадености, голямото културно и етническо разнообразие районът е сред най-интересните в Турция. Заповядайте на една презентация, която ще Ви срещне с лазите – древен народ, от светли, понякога дори синеоки хора, обличащи се в цветни дрехи, чийто традиционен инструмент е тулума, силно наподобяващ родните гайди. От ранно средновековния  скален манастир Сумела, сгушен в субтропическата растителност на северните склонове, през буйните потоци и алпийските курорти ще се издигнем до високопланинските пасища,  красивите ледникови езера и скалистите зъбери, за да изкачим връх Качкар, първенец на четвъртата по височина планина в страната и  извисяващ се на почти 4000 метра.

Заповядайте!

Организатори:

Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“

Полски Институт в София

Recent Posts

Leave a Comment