Презентация – Панама – живот сред прилепи, маймуни и учени

На 25 февруари, вторник от 19:00 часа в Полския Институт продължаваме с нашите традиционни презентации. Този месец ще се пренесем в Панама. Автор на презентацията е Антония Хубанчева, научен сътрудник към Смитсониевия институт за тропически изследвания (Smithsonian Tropical Research Institute) и НПМ-БАН.

„Вибрираща от живот, наситена със звуци, изпъстрена с цветове, окъпана от дъжд, завладяна от жега… Четири месеца не са достатъчни за да опознаеш Панама, но са напълно достатъчни за да се влюбиш в нея до живот. Един разказ за опасната красота на джунглата, чаровния хаос на Централна Америка и безграничната сила на мечтите….“, какво ли още ще сподели авторката?

Като музикално въведение към темата ви предлагаме джаз-стандартът “Panama”, популярен като “Panama Rag”, написан от Уилям Х. Тайърз (William H. Tyers), видял бял свят през 1912 г. като „Panama, a Characteristic Novelty“, изпълняван от легендите в джаза “New Orleans Rhythm Kings”, Шарки Бонано (Sharkey Bonano), “Kid Ory’s Creole Jazzband”, “Eureka Brass Band”, Хъмфри Литълтън (Humphrey Littleton), Акер Билк (Acker Bilk) и много други:

https://www.youtube.com/watch?v=qgSDdBKVb1Iwatch?v=qgSDdBKVb1IPanama Rag

https://www.youtube.com/watch?v=gjMXOcH1ZMM

Очакваме Ви!

Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“
Полски Институт в София

Recent Posts

Leave a Comment