Презентация: Нова Зеландия – рай накрая на света

„Академия за пътешественици“ ви кани на поредната презентация за пътешествия и приключения. На 18 май от 19:00ч. в залата на Полския институт пътешествениците Михаил Миков и Емил Енчев ще ни разкажат за
Нова Зеландия – едно райско кътче, отдалечено почти на другия край на света, но съхранило в себе си зашеметяваща природа, древна и горда култура и предоставящо възможност за щури приключения! Именно в такова се впусна група ТрекМаниаци с внимателно подбрани преходи и забележителности, даващи възможност да бъдат опознати максимално Северния и Южния остров и тази невероятна страна!
DSC08115
Групата посещава разбира се, Графството и прави обиколка на специално изградените за “Властелинът на Пръстените” декори. Приключението им продължава на езерото Роторуа в опознаване на маорската култура и посещение на вулканичните и геоложко активни долини на Уаймангу и Уайотапу, еднодневен круиз в Тихия океан до Острова на Кивитата – Моутохора! Групата прави и преходи в Национален парк Тонгариро и изкачихме вулкана Таранаки (2518 метра), считан за свещено живо същество от Маорите, среща се с легендарната птица Киви и живи ендимични влечуги, по-стари от динозаврите, а в района на Национален парк Моунт Кук осъществяват два завинаги запомнящи се прехода в подножието на Новозеландския първенец, наслаждавайки се на удивителните му езера и ледници.
DSC07377
Успяват да посетят и Куинстаун и да направят круиз по прочутия фиорд Милфорд Саунд. За финал вдигат адреналина си със спираща дъха моторница минаваща на десетина сантиметра от стените на речен каньон!
Заповядайте!
Автори на презентацията: Михаил Миков, пътешественик и Емил Енчев – планински водач, пътешественик и собственик на ТрекМания
Местата са ограничени! Събитието ще се проведе при спазване на всички настоящи мерки!
Вход: 5 лв.
Recent Posts

Leave a Comment