Презентация на Николай ОМ „Мали – пътешествия и музика“ – 24 януари

Заповядайте на Презентация на музиканта, художник и пътешественик Николай Иванов – ОМ – Мали – музика и пътешествия – „В търсене на Прабитие“.
„В търсене на Прабитие” е насочен към страната на Догонските племена в Западна Африка – Мали. Това е личен разказ на автора за престой при Догоните – затворена племенна общност, съхранила архаични и уникални митология, вярвания, култура, бит и шаманистичната организация на социума в тези племена. Ще бъдат показани фрагменти от живота на Догоните, техните ритуали, свързани със Сириус и невероятната природа наоколо. Ще видим части от филма за Догоните, заснети в повечето случаи със скрита камера. Мали е земя на много култури, има древна история и има много какво да покаже. В страната се намират едни от най – интересните и най – атрактивни забележителности на територията на Африка. Николай ОМ ще ни разкаже повече за тази толкова интересна, но бедна държава.
За финал на презентацията Николай Ом ще ни подари и малко от неговата музика.
Лектор: Николай – Ом е истински артист на няколко нива. Има над 40 изложби в България и зад граница, удивително комбинира различни стилове и инструменти, участва в експедицията „Еверест Концерт“ – най-високия концерт в света. Съчетава модерност и традиция, различни жанрове и изобразителни езици, създава музикални експерименти от джаз и модерна до електронна и филмова музика, Николай Иванов ОМ изразява по уникален начин съвременното изкуство, които откриваме и в музиката и в живописта му.
Организатори: екипът на Банскофилмфест
Полски Институт в София
Вход 5лв.
Входът се заплаща само онлайн тук:
Описание Сума
Презентация "Мали – пътешествия и музика" 5.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment