Презентация: MY [EYES] LAND – едно пътешествие из неизвестното

В началото на май в партньорство със SOHO ви каним на третото издание на Академия за пътешественици, на която интересни гости споделят приключенията си.

facebook_cover_ (1)

Този път ще се пренесем от зелената къща на SOHO чак в Исландия, където гостът ни – фотографът Симеон Паторозлиев, предприема едно истинско приключенско пътуване. Той не се качва на самолет или на ферибот, а на градския транспорт до околовръстното и там, на последната спирка на автобус 54, започва неговото пътешествие. Пътува през цяла Европа на автостоп и прелетява последните няколко километра от Лондон до Рейкявик, за да пристигне на този остров, толкова известен със своята дива и невероятно красива природа. Там прекарва два месеца сам, изследвайки различни гледни точки както зад фотоапарата, така и в личен план, посвещавайки времето си на един своеобразен експеримент. За това време пеша и на автостоп изминава 9700км., прекарва почти всяка нощ под открито небе, живее с 14лв. на ден и се опитва да разбере колко всъщност му трябва на човек, за да е щастлив. Оказва се, че не е много.

Презентацията е фокусирана върху практическата част на едно пътуване или с други думи – как би могъл всеки един от нас да направи подобно пътешествие, каква подготовка е нужна и защо не е чак толкова трудно. Разбира се, истории ще има, но идеята е тепърва да има все повече хора, които да имат истории за разказване.

Вход: 4лв.
Форма за записване: https://goo.gl/zFw8J1

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГОСТА:
Симеон Паторозлиев обича да пътува. Колкото по-далеч, колкото по-недостъпно, колкото по-непосещавано и диво, колкото по-трудно – толкова и по-привлекателно. Тъкмо поради тази причина планината за него се явява като втори дом и главен източник на вдъхновение. От тийнейджърска възраст се занимава с всякакъв вид изображения, търсейки медиум, през който опитва да изразява себе си. В последните години фотографията се явява като такъв – прекарвайки по-голямата част от времето си на път, тя намира място в неговия живот като един от най-адекватните начини да сподели поне една частица от това, което вижда и преживява.

Huayhuash_512

 

*Банско Филм Фест: Международен фестивал за екстремно и планинарско кино в Банско и единствен в този формат за България и Балканите. Предлагат най-доброто от световното кино на тази тематика и канят актуални световни имена в екстремните спортове и приключения. Екипът на фестивала организира и поредицата от събития, едно от които – „Академия за пътешественици“, е с почти 20-годишна история. Форматът е цикъл от презентации, лекции и медицински семинари, свързани с пътешествията и постиженията на българи по света.

**SOHO Sofia: Арт коуъркинг пространство, което съчетава уютно работно място за споделено ползване с програма от културни и професионални събития и общност от креативни професионалисти и което подкрепя различни социални каузи.

Recent Posts

Leave a Comment