Презентация: Кабо Верде – зеленият архипелаг на Африка

„Академия за пътешественици“ представя първата презентация за сезон 2021 – „Кабо Верде – зеленият архипелаг на Африка“ с автор пътешественика и водач Емил Енчев.
Вулкани, плажове, вълни – как да планираме пътешествие до Кабо Верде и какво си заслужава да се посети ще разберем другия вторник 16 март от 19:00ч. в залата на Полския инситут в София.
Един отдалечен вулканичен архипелаг простира десетте си острова сред бурните води на Атлантическия океан. Отдалечен само на 570 километра от западните брегове на Африка, архипелагът безспорно носи африкански чар, но преобладаващата атмосфера е Креолска. През 2019 година група ТрекМаниаци преживява няколко незабравими планински приключения по склоновете на изгасналите вулкани и зелени планини на островите Сантяго, Фого и Буена Виста. Изкачват най-високия връх на остров Сантяго – връх Пику ду Антония, достигат и до най-високата точка на целия архипелаг – кратерът на вулкана Пику ду Фогу, издигащ се на 2829 метра над Атлантика и се докосват до безкрайните пясъчни плажове на Боа Вища! Разбира се, не пропуснахме Прая, Сидаде Веля, Сао Филипе и Сал Рей.
Автор на презентацията: Емил Енчев – планински водач, пътешественик и собственик на ТрекМания
Местата са ограничени! Събитието ще се проведе при спазване на всички мерки – местата са разположени на безопасно разстояние, ще бъдат осигурени предпазни средства и дезинфектанти на входа на събитието!
Вход: 5 лв.
Recent Posts

Leave a Comment