Презентация „Истории и личности от зората на българското планинарство – Д-р Любен Телчаров – Пината“

Презентация „Истории и личности от зората на българското планинарство – Д-р Любен Телчаров – Пината“ – 5 април, 19:00 часа, залата на Полския Институт в София.
В рубриката ни „Незабравимите български пътешественици и алпинисти“ сме поканили Георги Георгиев – Черния, за да ни разкаже за живота, дейността и личността на проф. д-р Любен Телчаров, планинар и алпинист, един от учредителите на „Българския алпийски клуб“ и на Планинската спасителната служба. Ще видим уникални снимки от времето на зараждащата се планинарска култура у нас, а енциклопедичните знания на Жоро ще ни пренесат в света на планинарството от онова време.
За лектора: Георги Георгиев – Черния е едно от най-разпознаваемите имена в българските екстремни ски. Работи като независим планински водач от 1994 г. Един от основателите на Асоциация „Свободни Планини“. Участник в редица първи български изкачвания по планините на света. Работил като преподавател в ЦПШ Мальовица и АПХ „Планини и Хора“. Технически ръководител на проекта „Споделени Върхове“ през 2007 г. и 2009 г. IFMGA / Планински водач / Водач със ски.
Заповядайте! Очакваме ви!
Recent Posts

Leave a Comment