Презентация: Еквадор – вулкани, джунгла, Галапагос

„Академия за пътешественици“ представя – Еквадор – вулкани, джунгла, Галапагос

На 29 септември от 19:00ч. в залата на Полския институт в София пътешествениците Михаил Михов и Емил Енчев ще ни представят едно феноменално приключение в Еквадор останало в сърцата с неповторими гледки и приказни картини, завинаги сгряващо душите с неизразимите емоции на откриватели и пътешественици!
Пътешествието им включва пешеходни преходи до вулкани, пребиваване в Амазонската джунгла, както и посещение на Галапагоските острови.
В начлото започва аклиматизация по склоновете на високия над 4700 метра вулкан Корасон. Високи треви покриват дълбокият метри пласт от тува, а дъждовните облаци се вият по остатъците от гигантския вулканичен конус. Пасторална картина с лами и уютни хасиенди.
Северният връх на вулкана Илиниса предлага феноменални изгледи към най-известния Еквадорски вулкан – Котопакси и страхотно скално ръбче с приятно катерене на над 5000 метра! Гигантски брокенски призрак, изумрудено езеро и тропически ледници!
Кулминацията на преходите е изкачването на Котопакси – емблемата на Еквадор и Чимборасо – най-отдалечената точка от центъра на Земята!
След вулканите на Еквадор групата се отправя към един от най-уникалните резервати по течението на Амазонка – Куябено! Те се оказват само на сантиметри от гигантски анаконди, пълнолунието ги заварва на фотолов за каймани, наблюдават още речни делфини, десетки птици и маймуни, ленивец и отровни жаби… и накрая плуване в Амазонка по залез, докато на хоризонта вилнее гръмотевична буря.
Черешката на тортата на пътуването в Еквадор са Галапагоските острови – 4 острова с уникално животинско царство! Пътешесвениците се докосват до прословутите гигантски костенурки, наблюдават впечатляващите морски игуани, плуват с морски лъвове, морски костенурки и скатове! Срещат най-северно живеещите пингвини, множество корморани, фрегати, синьокраки рибояди, делфини и какво ли още не!

Заповядайте!

Местата са органичени! Събитието ще се проведе при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени и дезинфектанти на входа.

Организатори: Банско филм фест
Полски институт в София

Вход: 5лв.

Можете да закупите предварително вход тук:

 

Описание Сума
Презентация: Еквадор 5.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment