Презентация: Big Ice Patagonia

„Академия за пътешественици“ представя: Big Ice Patagonia, автори Бранислав Бранков и Кирил Трифонов

10 октомври, 19:00ч., Полски институт в София (ул. Веслец 12)

Описание Сума
Презентация Big Ice Patagonia 3.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
През април тази година двама български изследователи – Бранислав Бранков  и Кирил Трифонов пътуват до южна Патагония, с цел проучване и подготовка за преминаване по цялата дължина на най-трудното технически ледено поле на планетата.
Иело Континентал (Hielo Continental) – Южната ледена шапка на Патагония обхваща над 400км непрекъснат лед и е второто най-голямо ледено поле извън полярните шапки. Границите му се простират между масивите Серо Tоре (Cerro Torre) и Фицрой (Fitzroy) на изток и на запад от Тихия океан. Характера на тамошната природа диктува невъзможността да съществува какъвто и да било живот върху леда. По време на престоя си в рамките на леденото поле, екипът на Project Big Ice: Patagonia преживява тежки физически предизвикателства и сериозни неконтролируеми опасности. Сблъскват се с предястие от изнасяне на 80кг багаж до леденото поле, основно меню от многобройни, застрашаващи живота им ледопади, гарнирано с пълно физическо изтощение, широко зейнали пропасти и колосални по размер трудно преодолими разломи в леда. А за десерт, планината им сервира от пословичните патагонски урагани, просто за да направи прибирането още по-интересно. Брани и Кирил ще разкажат и за бъдещият им проект през 2018г.

Това може би звучи като филм, но всъщност са преживяванията от само няколко наистина дълги дни, на едно място съвсем на края на света, където оцеляването зависи изцяло от самите вас и решенията, които взимате.

Премиерата на филма Project BIG ICE: Patagonia – Първа Фаза`40 (България), Бранислав Бранков, Кирил Трифонов, Александър Вълчев ще бъде на BanskoFilmFest`2017/БанскоФилмФест`2017. Следете програмата на фестивала за подробности!

Организатори:
Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“
Полски институт в София
Вход:3лв.

Можете да закупите вход предварително тук:

Описание Сума
Презентация Big Ice Patagonia 3.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
 

Recent Posts

Leave a Comment