Презентация: Антарктида – върховете на Тангра Планина

В разгара на зимата и в партньорство със Soho ви каним на първото издание в зелената къща на Академия за пътешественици, на която интересни гости споделят приключенията си.

Като за летящо начало ще ни гостуват двама от най-добрите ни алпинисти – Николай Петков и Дойчин Боянов непосредствено след завръщането си от българската антарктическа експедиция „Върховете на Тангра планина“. Стремежът им е да станат първите, стъпили на три върха с български имена и да изкачат недокоснати досега върхове в главното било на Тангра планина, намираща се в близост до българската изследователска база в Антарктида. Ще видим видео материала за направата на филм за извършените геодезически измервания на характерни коти от релефа, който заснемат заедно с оператора Неделчо Хазърбасанов.

Ще научим още как се стига до Белия континент, къде се намират новите български върхове на остров Ливингстън, през какви снежно-ледени препятствия са преминали и какви симпатични животни можете да срещнете сред бялата приказка.

Местата са ограничени. Нужно е предварително записване във формата тук: Форма за записване: https://goo.gl/forms/Tbq0tP2GspmPjNYr1

Вход: 4лв.

 

Recent Posts

Leave a Comment