Презентация: 7760 км. в дивото с Петър Ванев

По пътя към Тройната Корона – 7760 км. в дивото с Петър Ванев

Този месец Ви представяме приключенецът Петър Ванев. На 19 февруари в залата на Полския институт от 19:00ч. ще разберем какво мотивира човек с перспективна работа в Англия и без съществен опит в планината да захвърли вратовръзката на мениджър и да реши сам да извърви пеша 4240 км. по Тихоокеанския хребет път в САЩ, а година по-късно да се завърне отново в Америка за още 3500 км. по Апалачката пътека ?
Каним Ви на едно истински вълнуващо приключение из дивата природа на два от най-дългите пешеходни преходи в Северна Америка. А срещите с черни мечки, гърмящи змии, огнени залези, ураганни бури и ледени пустини ще са само част от зашеметяващите пейзажи.
През 2017 г. пътешественикът мечтател и член на туристическо дружество “Приста”-Русе – Петър Ванев – прекоси Тихоокеанския хребетен път в САЩ и стана първият българин, преминал успешно планинския преход от Мексико до Канада с дължина от 4260 км. След извървените 6 000 000 крачки, 1 номер пораснали крака и още по-дълга брада, през 2018 г. русенецът се гмурка в зеления тунел на Апалачката пътека, за да изходи още 3500 км от щата Джорджия до щата Мейн за 109 дни.

Избраните хоризонти не са случайни – Тихоокеанският хребетен път заедно с Пътеката на Апалачите и Континенталния преход сформират мечтаната Тройна корона на трите най-дълги пешеходни преходи в САЩ.

През ноември 2018 г. Петър издаде първата си книга “Пътека през огън и лед” (издателство Вакон), в която разказва за приключенията си по Тихоокеанския хребетен път. Книгата ще бъде налична за заинтересованите по време на събитието.

Организатори:
Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“
Полски институт в София

Вход: 4лв.
Запазете своето място като закупите предварително вход тук:

Описание Сума
Презентация: По пътя към Тройната Корона – 7760 км. в дивото с Петър Ванев 4.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment