Презентация: Нюансите на Индия

Презентация: Нюансите на Индия – практическите страни на едно духовно пътуване

Започваме новия сезон на презентациите „Академия за пътешественици 2018“ с различни автори, теми, скрити кътчета по Земното кълбо и истории. Заповядайте на 23 януари от 19:00ч. в залата на  Полския институт, за да се срещнете с Мартин Пазарджиев и неговото приключение в Индия.

Описание Сума
Презентация: Нюансите на Индия 3.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
От тефтерчето за пътувания на Мартин:

„За да видиш очарованието на Индия ти трябва търпение. Красотата на Индия остава скрита за много от туристите, препускащи от монумент на монумент. За тях остава впечатлението от мръсотията, от некомфорта, от жегата, от досадата, с която трябва да отблъскваш местните хора, предлагащи всичко: „Извинете, сър, някъде? Рикша? Такси? Луксозен автобус? Бутилирана вода? Ехоо… Защо така сега?“ Очарованието на Индия е в абсурда й – тук всичко е възможно. Също и в свободата да си естествен ако можеш, ако не си твърде скован от стереотипите си.

Прекрасна утрин, без облаче в небето; ранно събуждане, пране и разтягане; Хемингуей, кафе и топла вода с джинджифил, мед и лимон в кафето под къщата за гости;
– благодарността от това да съм жив;
– сутрешна медитация в Тушита; разговорът с Ричард, сините му очи така дълбоки, разбиращи и състрадателни;
– Фил, чакащ ме на мястото, където пием чай в Дарамкот, както обикновено…

 

Фил ми каза: записвай, че после ще излезе, че само си се хранил…“

 

Praktica Digital Camera

Снимка Мартин Пазарджиев: цветовете на Холи;

Мартин от сравнително малък ходи по къмпинги и планини, което е запалило в него копнежа по свободата и непосредственото общуване с хората и природата. Когато е на 19, заминава на море за една седмица и остава месец и половина, като се издържа като сърф-инструктор. Както би казал Кърт Вонегът – „so it goes“. Голямото му желание през цялото му детство и юношество е да пътува в чужбина, но по стечение на обстоятелствата това му  се случва чак когато е на  21. За сметка на това, тогава пътува с автобус през половин Европа до Брюксел, където прекарва няколко дни в известния напоследък като свърталище на джихадисти квартал Моленбек. Оттогава има шанса да посети близо 25 държави на четири континента. С всяко пътуване се опитва да вдишва пълноценно местния въздух, да се потапя максимално в атмосферата на мястото и да попивам от привичките, които обогатяват. В Индия е бил четири пъти за общо около шест месеца и е от тези хора, които тя успява да плени с понякога абсурдния си чар.

 

 

Praktica Digital Camera

Снимка Мартин Пазарджиев: чайна на височината на Вихрен (почти);

 

 

Praktica Digital Camera

Снимка Мартин Пазарджиев: отряд за бързо реагиране

Организатори:

Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“

Полски институт в София

Вход: 3лв.

Можете да запазите своето място като закупите предварително вход тук:

 

 

Описание Сума
Презентация: Нюансите на Индия 3.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment