“Планини по границите на България” в Биологическия факултет

С презентацията “Планини по границите на България” от 19.30 часа на 20 септември т. г. (вторник) стартира сезонът на традиционните срещи в 259-та аудитория на Биологическия факултет* на Софийския университет “Св. Климент Охридски” (бул. “Драган Цанков” 6, до Националното радио). Нейни автори са Виктория Цветанова и Любомир Монов

Историческият връх Тумба (1880 м) в Беласица, където се събират границите на България, Гърция и Република Македония

Презентацията обхваща планините: Руй, (на границата със Сърбия), Осогово (на границата с Македония), Беласица (на границата с Гърция и Македония) и Славянка (на границата с Гърция).

“Знаем, че има още много планини по граничните ни бразди – казват Виктория и Любомир – но като че ли тези привличат най-много окото на запалените планинари. И тъй като отскоро са отворени за посещение, в тях флората и фауната са много по-запазени, отколкото в по-известните ни планини. Ще наблегнем върху местоположението, релефа, животинския и растителния свят, както и върху изпитанията, които тези планини предлагат. Ще представим и много снимков материал, с който хората да се запознаят, тъй като местата са наистина прекрасни.”

Заповядайте!

Организатор:
Сдружението “Международен фестивал на планинарския филм”.

––––––––

Повече информация за Биологическия факултет и местоположението му – на:

//piron.phls.uni-sofia.bg/projects/kulturna-karta-na-sofia/63-2010-01-10-09-58-46

Recent Posts

Leave a Comment