Нова дата: Планинарско и приключенско кино в парка на Военна академия

Приятели, събитието е с нова дата – 14 юли, мястото е същото, всички закупени резервациии за отменените прожекции на 6 юли, важат. Има още свободни места! Очакваме Ви!

Лятото е в разгара си и прожекциите на открито стават все по-приятни! Очакваме Ви на поредното ни събитие под звездите на 14 юли от 21:00ч. в парк „Военна Академия Г.С. Раковски“ в София. Ще се потопим в света на едно по-различно и уникално кино. Вечер на планинарското и приключенско кино ще представи филмова програма на едни от най-добрите международни заглавия на тази тема. Отново ще бъдем в Мустанг, а за любителите на Непал и Хималаите сме подготвили филм с невероятно затрогваща история. Каним теб, твоето семейство и приятели на кино в парка!

Програма:

20:30ч. – отваряне на вратите

21:00ч. – 21:40ч. –  “Таши и монахът” (Индия, Андрю Хинтън, Джони Бърк, 39’)

Бившият будистки монах Лобсанг Пунчок отглежда и възпитава с любов и състрадание 85 осиновени деца в своеобразна комуна в подножието на Хималаите. По този начин се опитва да се избави от спомените за нерадостното си детство, когато е бил изоставен от родителите си. Филмът проследява влизането в общността на петгодишната Таши, която за първи разбира какво е любов и как тя лекува всички душевни болки.

21:40ч. – 22:23ч. – “Проглеждането на Мустанг” (Великобритания, Дейниъл Байърз, 43’)

Експедиция до едно от най-отдалечените кътчета на Непал, за да бъде върнато с хирургическа намеса зрението на хора, които страдат от перде на очите. Медицинският екип заедно с будистки монаси стига до границата с Тибет, носейки проглеждането като подарък на “Забраненото кралство” – Мустанг.

22:23ч. – 23:15ч. – “Навлизане в две вселени – епопея в Гренландия” (Германия, Йохен Шмол, 52’)

Трима носители на престижната награда “Приключенец на годината” на списанието “National Geographic” (една от тях е сестрата на Ерик Макнейър-Лондри, един от официалните гости на Банскофилмфест’ 2017 – Сара) предприемат необикновена каякарска мисия в Гренландия. Със ски и кайтове те теглят своите каяци 1000 километра през ледената пустош, а после правят спускане по най-северната река, по която някой някога е гребал.

Наградата за цялостна реализация в екстремни условия от Банскофилмфест’ 2017.

Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени дезинфектанти на входа.

Можете да закупите предварително вход тук:

Описание Сума
Приключенско кино в парка 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment