Планинарско и приключенско кино в парка на Военна Академия

Лятото е в разгара си и прожекциите на открито стават все по-приятни! Очакваме те на поредното ни събитие под звездите на 12 юли от 21:00ч. в парк „Военна Академия Г.С. Раковски“ в София. Ще се потопим в света на едно по-различно и уникално кино. Вечер на планинарското и приключенско кино ще представи филмова програма на едни от най-добрите международни заглавия на тази тема. Пренесете се през стръмните Канадски планини, почувствайте праха от пейзажите на Хаити от друг свят, загубете се в недокоснатите планини на Хималаите. Истории, свързани с истински примери от живота на някои от най-големите имена в екстремните спортове и пътешествията. Приключенията ни доказват, че когато загубим представа за времето, можем да се възползваме максимално от него.

Програма:

20:30ч. – отваряне на вратите

21:00ч. – 22:25ч. – „Живот в планините“, Канада, Гранд Балдуин,  85`

Страхът, който планинските пейзажи предизвикват е всеобщ и рядко се впускаме в приключения в истинската дива природа. Мартина и нейната 60-годишна майка Таня започват шестмесечен преход през огромните,  крайбрежни планини на Британска Колумбия, Канада, в пътешествие, което никога досега не е завършвано от двама човека.  Тяхното приключение е преплетено с красиви портрети на човешката издръжливост и страст към голямата надморска височина – оцелял от лавина алпинист, художник на снегоходки, монах, който живее в снежните планини.

22:25ч. – 22:50ч. – „Анба, в сърцето на Хаити“, Франция, Владимир Селие, Жулиен Надирас, 24`
Оливие Теста проучва пещерите на Хаити от 2009 г. насам като ръководител на експедиции, обучения и геоложки проучвания из страната. Следвайки спелеолога в обиколките му из пещерите, авторите създава пъстроцветен ритмичен портрет на Перлата на Антилите.

22:50ч. – 23:10ч. – „Лунаг Ри“, Германия, Йоахим Хелинген, 18’

Когато затваря очи и мисли за Непал, пред вътрешния взор на Давид Лама се появяват не снежните планини, а зелените долини и малкото село в тях, където е израсъл неговият баща. Като дете австрийският алпинист ги е посещавал на гърба на родителите. При поредното идване той вече определя темпото. Семейството е дошло да погостува на роднините на баща му. Но за Давид това не е единствената причина да се върне в Непал – заедно с американската алпийска легенда Конрад Анкер има намерение да направи опит за изкачване на великолепния Лунаг Ри (6907 метра) по неговата северозападна стена. Но се оказва, че предизвикателството е прекалено голямо и не може да бъде преодоляно. Не и този път…

 

Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени и дезинфектанти на входа.

При лошо време ще обявим нова дата на събитието.

Вход: 10лв.
Можете да закупите предварително вход тук:

Описание Сума
Приключенски кино в парка – 12 юли 10 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment