Планинарско и приключенско кино в парка на Военна Академия

Лятото е в разгара си и прожекциите на открито стават все по-приятни! Очакваме те на поредното ни събитие под звездите на 3 август от 20:30ч. в парк „Военна Академия Г.С. Раковски“ в София. Ще се потопим в света на едно по-различно и уникално кино. Вечер на планинарското и приключенско кино ще представи филмова програма на едни от най-добрите международни заглавия на тази тема. Ще се качим на Монблан с невероятната певица Заз и нейната група, ще отидем в меката на парапланеризма в Австралия, където ще се случва истинско чудо и ще завършим вечерта с филма за планините на Кашмир. Каним теб, твоето семейство и приятели на кино в парка!
 
Програма:
20:00ч. – отваряне на вратите
 
20:30ч. – 20:44ч. – „Искам“, Германия, 14′
 
Авторът на филма е влюбен в музиката на френската певица Заз и става помощник в осъществяването на мечтата й: да пее на най-високата точка в Европа Монблан.
 
20:44ч. – 21:42ч. – “Чудо в бурята”, Австралия, 52’
 
На 16 юли 2007 г., по време на тренировка преди световното първенство по парапланеризъм в Австралия, Ева Вишниерска попада в епицентъра на страховита буря. Мощно възходящо течение я издига до 9946 метра. По време на този принудителен полет за известен период тя губи съзнание, което, според мнението на лекарите, й е помогнало да оживее при температура под минус 40 градуса по Целзий, защото е забавило обмяната на веществата в нейния организъм. Тя се приземява на 60 км от мястото на старта. За съжаление друг парапланерист – китаецът Хе Жонгпин, става жертва на тази буря…
 
21:42ч. – 22:15ч. – “Серо Киштвар – Ледено студена история”, Швейцария, 33`
 
Планините Кашмир бяха забранени за чужди алпинисти в продължение на няколко години. Забраната беше отменена в началото на 2010 г. и Стефан Зигрист, Денис Бурдет и Давид Лама направиха първата експедиция в региона на следващата година, за да изкачат Серо Киштвар в алпийски стил. Те достигнаха върха през северозападната страна. Зигрист обаче беше забелязал нов маршрут и се завръща през 2017 г. заедно с Томас Хубер и Юлиан Цанкер, но трудностите бяха по-тежки от очакваното и се натъкнаха на трудно техническо изкачване.
 
Програмата е селекция от Международния Банско филм фест.
 
Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени и дезинфектанти на входа.
 
При лошо време ще обявим нова дата на събитието.
 
Вход: 10лв.
Можете да закупите предварително вход тук:
Описание Сума
Приключенско кино в парка 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment