Планинарско и приключенско кино в парка – 24 август

Приключенско кино под звездите в парка! Очакваме те на поредното ни лятно събитие на 24 август от 20:30ч. в парк „Военна Академия Г.С. Раковски“ в София. Ще се потопим в света на едно по-различно и уникално кино. Вечер на планинарското и приключенско кино ще представи филмова програма на едни от най-добрите международни заглавия на тази тема. Отново три филма от различни държави ще ви пренесат от Исладния до Африка, от Камбоджа до Северния Атлантик, защото авторите и световните приключенци, герои на лентите търсят най-недостъпните и екстремни места на Земята. Уменията в каньонинг, катерене, B.A.S.E. скокове, фрийрайд и планинско колоездене ни дават криле и гледки, до които няма как да достигнем по нормален начин, но най-важното е, че завтърждават волята и приятелствата…

„Какво обичате да правите? Правете го. Бъдете себе си. Това ще бъде истинският ви подарък за света” – това е посланието на авторите и участниците на филмите в програмата…

Програма:

20:00ч. – отваряне на вратите

20:30ч. – 20:45ч. – “Блутопия” (Австралия, Саймън Блейър, Пийт Уайли, 15‘)

“Пред съвременните хора стои задачата да се научат да си сътрудничат пред лицето на големите предизикателства на бъдещето. Като експеримент решихме да направим филм в Сините планини със собствени сили, по приятелски, без комерсиална намеса. Така се появи “Блутопия”. Надяваме се, че, гледайки го, ще се радвате толкова, колкото нас, докато го създавахме. Ние се катерихме, бягахме, ходихме по високо опънато въже, упражнявахме каньонинг и B. A. S. E. Jumping по места, които обичаме. Смятаме, че автентичната история, споделена в духа на истинска общност, има силата да убеди хората да преосмислят живота си и да направят избор, съобразен с техните дълбоки ценности и истински страсти. Какво обичате да правите? Правете го. Това ще бъде истинският ви подарък за света” – това е посланието на авторите и участниците в този филм.

 

20:45ч. – 22:15ч. – “Кървавият път” (САЩ, Никълъс Шранк, 90’)

Филмът проследява две световни планински велосипедистки – американка  и виетнамка, преминават прочутата пътека на Хо Ши Мин през гъстите джунгли на Виетнам, Лаос и Камбоджа. Целта им е да стигнат до мястото, където бащата на едната, пилот от американските военно-въздушни сили, е бил свален в Лаос преди повече от 40 години. По време на това пътешествие двете жени поставят на тежко изпитание телата и психиката си, за да открият колко дълбок отпечатък върху живота им е сложила Виетнамската война.

22:15ч. – 22:30ч. – “Последната граница” (Австрия, Флориан Алберт, 13’)

Фло Оурли и малък екип от сноубордисти се отправят към едно от най-дивите места на нашата планета. Островът в Северния Атлантик е като казан на капризна вещица, в който“кипят” четирите елемента на величествената природа – земя, въздух, вода и огън. Там четиримата екстремалисти се спускат по няколко смайващи, спиращи дъха линии. Но най-ценно е затвърждаването на приятелствата – нещо, което може да се случи само в Исландия.

Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени и дезинфектанти на входа.

При лошо време или непредвидени обстоятелства ще обявим нова дата на събитието.

Вход: 10лв.
Можете да закупите предварително вход тук:

Описание Сума
Приключенско кино в парка – 24 август 10 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment