Планинарско и приключенско кино в парка – 12 август

Приключенско кино под звездите в парка! Очакваме те на поредното ни лятно събитие на 12 август от 20:30ч. в парк „Военна Академия Г.С. Раковски“ в София. Ще се потопим в света на едно по-различно и уникално кино. Вечер на планинарското и приключенско кино ще представи филмова програма на едни от най-добрите международни заглавия на тази тема. Много от вас пожелаха отново филма за историята на Таши и 85-те осиновени деца в подножието на Хималаите, пренасяме ви след това в програмата сред Курилски острови и изгубеният остров Онекотан. Това необитаемо парче суша се намира между Камчатка и Хокайдо, в едно от най-бурните и най-студените морета в света, където ще видим едни от най-добрите фрийрайдъри в света и смразяващите линии, които успяват да преминат. Завършваме прохладната вечер в парка с филм за две луди жени и страстта им към дивите острови и каяка.

Програма:

20:00ч. – отваряне на вратите

20:30ч. – 20:50ч. – “Таши и монахът”, Индия, Андрю Хинтън, Джони Бърк, 40’

Бившият будистки монах Лобсанг Пунчок отглежда и възпитава с любов и състрадание 85 осиновени деца в своеобразна комуна в подножието на Хималаите. По този начин се опитва да се избави от спомените за нерадостното си детство, когато е бил изоставен от родителите си. Филмът проследява влизането в общността на петгодишната Таши, която за първи разбира какво е любов и как тя лекува всички душевни болки.

20:50ч. – 21:42ч. – “Онекотан – изгубеният остров”, Австрия, Симон Тус, 52’

Уникалният и спиращ дъха Онекотан е един от огнения кръг на вулканичните Курилски острови. Това необитаемо парче суша се намира между Камчатка и Хокайдо, в едно от най-бурните и най-студените морета в света. А в същото време е едно от най-красивите места на Земята – с идеално кръгло вулканично езеро, в средата на което се намира вулкан. Остров в острова! През 2015 г. Матиас Хаунхолдер, Матиас Майр и Фил Майер решават да посетят това очарователно място, за да карат ски. И така изживяха едно от най-големите приключения в живота си.

21:42ч. – 22:20ч. – “С каяци около Алеутските острови”, Великобритания, Джъстийн Кърджънвън, 36’

През 2014 г. британките Сара Оутън – първата жена, обиколила света със силата на своите мускули, и Джъстийн Кърджънвън предприемат плаване между и около безлюдни или слабо населени парчета суша от архипелага на Алеутските острови, разположени между Аляска и Камчатка. За 101 дни двете изминават 2400 км в условията на диви бури, силни течения и… гладни мечки, научавайки много за хората, които обитават този суров и красив пейзаж, но преди всичко за себе си.
Интересен факт е, че Джъстин и Сара бяха гости в две последователни години на Международния кинофестивал на планинарския филм в Банско.

Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки, ще бъдат осигурени и дезинфектанти на входа.

При лошо време или непредвидени обстоятелства ще обявим нова дата на събитието.

Вход: 10лв.
Можете да закупите предварително вход тук:

Описание Сума
Приключенско кино в парка – 12 август 10 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment