Новини от Фестивала

P1020107

На информационния център

Банско Филм Фест 2009 продължава с пълна пара. На филмовите прожекции и на презентациите се наслаждават изключително много хора, дошли от всички краища на България. Имахме удоволствието да чуем на живо легенди от световния алпинизъм като Курт Димбергер, Аугусто Голин, Вейка Густафсон, Алесандро Андерлони и Джон Портър.

За жалост поради закъснението на Алекс Хубер за полета му от Мюнхен, той не успя да изнесе своята презентация и да присъства на прожекцията на филма си „Am Limit“ в Голямата зала на читалище „Никола Вапцаров“.

Тази вечер ни предстои среща със световноизвестния оператор и режисьор Майкъл Браун, чиито филми почти всяка година участват в нашия фестивал. Той проведе тридневен workshop с двадесет души от България. Заедно се занимаваха с тайните на заснемането и продукцията на екстремното и планинарското кино.

Освен него, тази вечер ще чуем презентация за планините на Чили, подготвена от Клуба по алпинизъм и спортно катерене в Лас Кондес (представена от Ани Начева), ще се срещнем с Петя и Камен Колчеви, които през пролетта на 2009-та стъпиха на Еверест, както и с Теодор Кисимов, един от най-изявените български пещерняци.

Тази вечер от 21:15, оркестър в състав Славомир Жиемба Джималски, Войчиех Майерчик, Пьотр Новак и Лукаш Гоншиеница, ще изнесат концерт с музика от Татрите. Концертът е под надслов „Закопане поздравява Банско“, а след него следват танци и песни до зори в пъб „Бъндерица“ (Банско 2770, ул. „Хан Аспарух“ 2).

Recent Posts

Leave a Comment