“Необикновени пътешествия за обикновени хора”

На 16 февруари т. г. от 19.00 часа в 163 аудитория на Биологическия факултет* на “Св. Климент Охридски” (бул. “Драган Цанков” 6, до Националното радио) ще можете да видите презентацията на Васил Гурев “Необикновени пътешествия за обикновени хора: Университетският клуб на пътешественика – път през годините”.

Васил Гурев е преподавател по атомна физика в СУ “Св. Климент Охридски”. Основател е Университетския клуб на пътешественика, с който е организирал десетки експедиции в Памир (с изкачвания на тамошните седемхилядници), Кавказ, Камчатка, на първата самостоятелна българска експедиция в Гархвалските Хималаи (Индия). Има седем научни сезона в Антарктика, в българската база на остров Ливингстън. Създател е на Университетския аварийно-спасителен отряд, който оказва безвъзмездна помощ в най-различни ситуации, като при земетресението в Турция през 1999 г. или по време на двуседмичния пожар в Рила през 2000 г. Васил Гурев има огромен принос за маркировката в нашите планини.

Музикално въведение към презентацията ще направи известният музикант и катерач Борис Симеонов-Мъната с изпълнение на класическа китара.

Заповядайте!

Организатор:
Сдружението “Международен фестивал на планинарския филм”.

––––––––
Повече информация за Биологическия факултет и местоположението му – на:
//piron.phls.uni-sofia.bg/projects/kulturna-karta-na-sofia/63-2010-01-10-09-58-46

Recent Posts

Leave a Comment