На 7 юни т. г. в Биологическия факултет

На 7 юни т. г. от 19.30 часа в 259-та аудитория на Биологическия факултет* на СУ “Св. Климент Охридски” (бул. “Драган Цанков” 6, до Националното радио) можете да видите два филма. Единият е за кандидатката за Хималайската корона – Нивес Мерои.

Нивес и нейният съпруг и постоянен партньор в базовия лагер на Анапурна през 2009 г.

Снимка/ photo: planetmountain.com

Другият представлява приближение до Монголия.

Това са:

“Монголия – в сянката на Чингиз хан”, Словакия, 2010, Павол Барабаш, 61’ (Mongolia – In the Shadow of Genghis Khan”, Slovak Republic, Pavol Barabáš, 61’)

Един филм, който хвърля мост между миналото и настоящето на далечна и загадъчна Монголия, между времената на всесилния и всемогъщ владетел Чингиз Хан и съвременността. Поредният филм, доказващ изключителното операторско и режисьорско майсторство на Павол Барабаш – един от най-награждаваните и най-успешните автори на планинарски, пътешественически и приключенски филми.

“Вечният път”, Италия, 2008, Джорджо Грегорио, 29’ (“La via eterna”, Italy, 2008, Giorgio Gregorio, 29’)

Алпинистката от Тарвизио Нивес Мерои – една от малкото жени в света, стъпили на К-2, а така също на още 10 осемхилядника, и гидът Марко Албино Ферари – журналист и писател, предприемат траверс на великолепния масив Йоф Фуарт (или Виш на словенски) в самото сърце на Юлийските Алпи. Което се превръща в повод за размишления за планината, човека и връзката между тях.

Заповядайте!

Организатор:
Сдружението “Международен фестивал на планинарския филм”.

––––––––

Повече информация за Биологическия факултет и местоположението му – на:

//piron.phls.uni-sofia.bg/projects/kulturna-karta-na-sofia/63-2010-01-10-09-58-46

Recent Posts

Leave a Comment