На 18 май т. г. в Биологическия факултет

Urus-1

Невадо Урус (5495 м)

На 18 май т. г., вторник, от 19.30 часа в 259-та аудитория на Биологическия факултет* на СУ “Св. Климент Охридски” (бул. “Драган Цанков” 6, до Националното радио) можете да видите презентацията на Петър Михайлов за Перуанските Анди.

Ще можете да се запознаете отблизо с върховете Урус (Nevado Urus, 5495 м) и Ишинка (Nevado Ishinca, 5530 м) и други от обкръжението на Уарас – административния център на едноименната перуанска провинция (Provincia de Huaraz).

peru1_map

Ishinka

Невадо Ишинка (5530 м)

Ще бъде прожектиран и филмът “Бафинова Земя – остров на децата” (Франция, 2007, Сам Боге, 30’/ “Baffin, l’ ile aux enfants”, France, 2007, Sam Beaugey, 30’).

Бафинова Земя е остров от Канадския арктически архипелаг, във водите на Северния Атлантик между Гренландия и континентална Канада. Шестима приятели – фактически елитът на френския алпинизъм и на екстремните спортове – си поставят за цел да прекосят неговите диви и безлюдни простори, да направят премиерно изкачване по един от тамошните импозантни бастиони и да осъществят base-jump от връхната му точка. Те използват също така пълен арсенал от средства – параплани, кайтове, ски… Историята започва от селището Инюит с 800 жители, от които половината са деца.

Филмът е обявен за най-добър в категорията “Приключение във въздуха” на Международния фестивал на въздушните спортове “FIA El Yelmo” в Испания през 2009 г.

Организатор:

Сдружението “Международен фестивал на планинарския филм”

––––––––

Повече информация за Биологическия факултет и местоположението му – на:

//piron.phls.uni-sofia.bg/projects/kulturna-karta-na-sofia/63-2010-01-10-09-58-46

Recent Posts

Leave a Comment