На 15 март т. г. в Биологическия факултет

На 15 март т. г., от 19.30 часа, в 259-та аудитория на Биологическия факултет* на Софийския университет “Св. Климент Охридски” (бул. “Драган Цанков” 6, до Националното радио) ще можете да видите два филма за Алпите.

Вал Гранде

Това са:

“Принцът на Алпите”, Австрия, 2007, Клаус Файхтенбергер, Отмар Пенкер, 53’ (“Der Prinz der Alpen”/ “Prince of the Alps”), Austria, 2007, Klaus Feichtenberger, Otmar Penker, 53’)

Септември в Алпите. Първите признаци на есента вече се забелязват по върховете. А в долините настъпва периодът на размножаването – най-драматичният в живота на елените. Техният рев оглася вековните гори и кънти, отеквайки от скалните стени. Това е филм за първото по рода си проникване с камера сред тези красиви животни, който проследява тези царствени обитатели на най-високата планина в Европа в естествената им среда.

Наградата “Златния орел” от Международния фестивал на планинарския филм в Голдън (САЩ), 2007,

“Silver Screen Award” от Международния видео и филмов фестивал в Редондо бийч (Калифория), 2007,

Участие в над 20 други фестивала на документалното и планинарското кино.

Вал Гранде – картата на едно невъзможно пътешествие”, Италия, 2009/ 2010, Никола Пиовезан, 50’ (“Val Grande – mappa per un viaggio impossible”, Italy, 2009/2010, Nicola Piovesan, 50’)

Филм за едно от най-дивите и най-изолираните от света кътчета на Вал Гранде (Голямата долина) в Италианските Алпи. И всичко това на фона на факта, че се намират на един хвърлей от “цивилизования” свят и от най-големите градове в Северна Италия. Пасищата по тези места са запустели от десетки години, са задушени от настъпващата растителност. А останките от някогашното човешко присъствие са като следи от антична цивилизация…

Заповядайте!

Организатор:
Сдружението “Международен фестивал на планинарския филм”.

––––––––

Повече информация за Биологическия факултет и местоположението му – на:

//piron.phls.uni-sofia.bg/projects/kulturna-karta-na-sofia/63-2010-01-10-09-58-46

Recent Posts

Leave a Comment