Майк Хорн мотивира немският национален футболен отбор

Снощи Германия прегази Португалия с 4:0 на старта на своето участие в Мондиал’ 2014. И вероятно заслуга за това има роденият в ЮАР швейцарски ловец на приключения Майк Хорн (Mike Horn), който прие на борда на яхтата си “Пангея” Бундестима за еднодневно плаване и мотивационна подготовка преди световното първенство в Бразилия.

Бундестимът на борда на “Пангея”

През май т. г. Майк Хорн стъпи на петия връх в света Макалу (8463 м), действайки в алпийски стил, без кислород и без височинни носачи. Това бе своеобразен пролог към експедицията “От  полюс до полюс, 360°” (“Pole2Pole 360°”). В рамките й той  иска да обиколи Земята в меридионална посока, като траверсира Южния и Северния полюс, а така също Гренландия. Той възнамерява да се движи пеша, със ски и с каяк. По-големите морски разстояния ще преодолее с ветроходката си “Пангея” (“Pangaea”).

Майк Хорн подчерта, че футболистите са ярки индивидуалности, но истинското чудо се получава, когато тези индивидуалности и индивидуалисти обединят усилията си в името на обща голяма цел.

Филип Лам и Майк Хорн

Присъствали на срещата подчертават, че немските национали са били силно впечатлени от силата на волята, издръжливостта и непоколебимостта на Майк Хорн при преодоляване на препятствията и трудностите, изпречили се на пътя му. Капитанът на немския национален отбор Филип Лам каза: “Направо е невероятно на какво е способен човешкият организъм!”

Знаменитият пътешественик обеща да посети лагера на Бундестима в Бразилия още веднъж, в решителната фаза на битката им за световната титла.

Recent Posts

Leave a Comment