Лекция „Предизвикател-ства пред човешкия организъм в различните климатични зони“, д-р Славян Стоилов

На 4 април от 19:00ч. в залата на Полския институт в  рубриката „Медицина за пътешественици“ ще Ви представим лекция и презентация на д-р Славян Стоилов „Предизвикателства пред човешкия организъм в различните климатични зони“. Една уникална за България разработка, намерила място в специализираното издание по „Спешна медицина“, която дава много отговори на много сериозни въпроси.

Ако не сте посещавали неговите атрактивни лекции горещо Ви препоръчваме да го направите. Д-р Стоилов е може би най-пътуващият доктор, с невероятни здравни познания за това какви лекарства и превенции трябва да спазват пътешествениците. От друга страна той е и изключителен планинар, лекар на десетки експедиции в Хималаите. Изследвал е медицината на древен Египет и генетиката на българите.

Slavian 6

 

Д-р Славян Стоилов завършва Френската гимназия, а по-късно и Висшия медицински институт в София. Притежава диплом за придобита специалност по Вътрешни болести и превод на медицинска литература. В спортната си кариера има изкачени три континентални първенеца и 23 участия в международни експедиционни прояви, в повечето от които като лекар.

Slavian 8     В Камчатка

Посетил е над 80 държави на 5 континента. Потомствен лекар, владее свободно 4 езика, с 4 издадени книги и една под печат. Оператор и сценарист на 4 документални филма, автор на множество публикации в периодичния печат, като всички илюстрации са от неговия личен архив, с няколко самостоятелни фотоизложби. Участвал е многократно в публицистични и научно-популярни предавания по радиото и телевизията.

Slavian 2

Рубриката „Медицина за пътешественици“ е цикъл от лекции, семинари и workshop-ве на тема оцеляване, поведение в екстремни ситуации и справяне с медицински проблеми по време на пътешествия и приключения. Създава се във формата на първата в България и на Балканите конференция на тази тематика и продължава да разширява обхвата на чрез различни събития през годината.

Очакваме Ви!

Организатори:

Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“

Полски Институт в София

Вход 3лв.

Recent Posts

Leave a Comment