Лекция „Хеликоптерното спасяване в България“ – 11 април

Рубрика „Планинарска академия“ представя:
Лекция „Хеликоптерното спасяване в България – минало, настояще и бъдеще“, водещи: инж. Красимир Стоянов, Виктор Варошкин

 

Описание Сума
11 април – Хеликоптерно спасяване в България 3.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
На 11 април от 19:00ч. в залата на Полския институт в София (ул. Веслец 12) ще имате възможността да разберете повече за хеликоптерното спасяване в България – практики в миналото, настоящи проблеми и какво е нужно да се промени, за да бъде приложимо в бъдещето на нашето общество. Лектори са едни от малкото хора, които се занимават с тази дейност у нас: инж. Красимир Стоянов и българският катерач Виктор Варошкин.

DSC00628

DSC00750

Photos: Vitan Vitanov Photography

инж. Красимир Стоянов е алпинист и дългогодишен планински спасител с много висока квалификация, най-добрият българския специалист по спасяване от въздуха (с използване не хеликоптери), инструктор по планинско спасяване, алпинист, родоначалник на екстремните ски в България, участник в експедиции. Ръководител и управляващ учебния процес в катедра „Туризъм“ към програмата „Спорт“ в Нов български университет, ръководител на спасителни екипи на международни състезания по екстремни ски и ски-ралита. Изкачвания на върховете: Аконкагуа, Маккинли, Монблан, Елбрус, пик Ленин, Арарат, Айлан Пик и други.

Красимир Стоянов_3

Виктор Варошкин е носител на годишна награда за алпинизъм на БФКА (Българска федерация по катерене и алпинизъм) за 2013 г. Работи като HRS (Helicopter rescue specialist) при полети с хеликоптер Agusta Westland A109k2 и е първият лицензиран спасител в този тип дейност на територията на България. Отдаден е на алпинизма във всичките му форми: свободно и изкуствено, микстово, ледено и традиционно катерене. Изкачил е множество технически сложни традиционни маршрути на територията на Европа, както и едни от най-трудните в България. Автор е на едни от най-трудните спортно-традиционни линии в България. Има множество изкачвания зад граница, участник в експедицията „Опашката на дракона“, която реализира първото българско изкачване на диаманта в короната на патагонските Анди – връх Cerro Torre. Считан за един от най-непристъпните върхове в света, изложен на изключително сурова метеорология с ветрове, често надхвърлящи 200км/ч.

6d09d67a0081c8f5d643756b4e48ea465021b391_thumb

Организатори:
Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“
Полски Институт в София

Вход: 3лв.
Нужно е предварително закупен вход за това събитие. Можете да го направите онлайн тук:

Описание Сума
11 април – Хеликоптерно спасяване в България 3.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment