Кино под звездите на Витоша

Кино под звездите на Витоша

За първи път пренасяме нашата програма и на любимата Витоша. Заповядайте на 11 юли от 20:30ч. в ДЕ „Бели брези – Музей на совата“, където ще можем да се настаним на зелена поляна пред големия екран. Разбира се, филмовата програма ще включва далечни планини, приключения на едни от най-отдалечените и трудно достъпни точки на планетата, екстремни постижения, адреналин и фотография сред природата. Ще пътуваме от Намибия до Гренландия, за да уловим най-красивото северно сияние, ще се спускаме със ски по пълнолуние и ще слушаме музиката на най-ектремните музиканти! Завършваме програмата с истински катерачески филм за легендата Том Балърд, който първи в света изкачва в един зимен сезон шестте най-големи северни стени в Алпите. Очакваме Ви!

Локация: ДЕ „Бели брези – Музей на совата“

В партньорство с Дирекция на Природен парк „Витоша“

Vitosha-Logo-2

 

Програма:

20:30ч. – 20:36ч. – „Пълнолуние“, Германия, Австрия, Филип Бекер, Макс Кронек, Йохен Месле, Йоханес Мюлер, 6`

Затварянето на лифтовите станции и залязващото слънце бележат края на екшъна за повечето скиори. Не и за Макс Кронек и Йохен Месле. Докато ски градовете заспиват, те се отправят към планините и ги гледат как се пробуждат в нова светлина. Снегът отново започва да блести. Само звукът на ските им, завиващи в свежият сняг, нарушават тишината на пълнолунната нощ. Този нов ски филм е заснет без изкуствена светлина през периодите на пълнолуние през зимата на 2019 г. Предизвикателство не само за скиорите, но и за създателите на филма.

20:36ч. – 20:50ч. – “Като метроном”, Франция, Владимир Селие, 15`

Пролет в каньона Вердон във Франция. Срещата на каскадьорите, наречени “Летящите французи”, въздушните танцьори от “Compagnie 9.81”, музикантите от  групата “Radio Monkey” и екипа на филмовата студия “Барака филмс” води до появата на невероятен филм. В него от умелото съчетание на изключителните способности на музиканти и екстремни спортисти се раждат симфония, посветена на риска, и химн на пространството.

20:50ч. – 21:45ч. –  “В светлината на звездите”, Франция, Матю ле Лей, 52`

Тогава, когато настъпят най-тъмните часове на нощта, докато останалата част от света е потънала в сън, фотографът Пол Зизка се впуска в търсене на най-звездния небосвод. Той поема на пътешествие от своя дом сред върховете на Канадските Скалисти планини, за да види през обектива си чудесата на небето,. Пътешествието го отвежда от пустинните дюни на Намибия, до далечните ледени шапки на Гренландия. Пол е не само авантюрист и пътешественик, но и глава на семейство и затова винаги трябва да намира баланс между работата си, страстта да снима и не по-малката му отдаденост на близките. „В светлината на звездите” е много лично откровение, за това което Пол е осъзнал, снимайки звездите в нощното небе и откровение за това което те са му разкрили за живота, любовта, приключението и мястото ни във Вселената.

21:45ч. – 23:00ч. – “Том”, Испания/Италия, Анхел Естебан, Елена Гоатели, 68’

В края на 2014 и в началото на 2015 г. британският алпинист Том Балърд – официален гост на Банскофилмфест’ 2015, първи в света изкачи в един зимен сезон шестте най-големи северни стени в Алпите – на Айгер, Матерхорн, Гранд Жорас, Пти Дрю, Пиц Бадиле и Чима Гранде ди Лаваредо. Той е син на Алисън Харгрийвз, която пък е първият човек в историята на алпинизма, който през 1993 г. успява да се справи със същото предизвикателство в един (летен) сезон. Алисън е и първата британка, изкатерила северната стена на Айгер през 1988 г., във втория месец на своята бременност с Том. Днес Том живее с баща си в Доломитите и не спира да се катери.

Селекция от програмата на Международния кинофестивал на планинарското кино в България – Банско филм фест.

Организаторите си запазват правото на промени в програмата!

 

При лошо време прожекциите ще се проведат вътре в сградата на ДЕ „Бели брези“ или ще обявим друга дата на събитето.

Вход: 10 лв.

Можете да закупите вход предварително тук:

Описание Сума
Описание 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment