Филми за Непал

Приятели, ще ви представим филми, свързани с  различни истории в Хималаите, а така също и с бита, културата, природата на Непал на 3 ноември от 19:00ч. в залата на Полския институт в София.

 

19:00ч. – 19:53ч. – “Пемба се завръща в Голи”, Испания,  Хосеп Перес, 53’

Пемба е от племето на шерпите, известно в цял свят с работата си за западните алпинисти при изкачванията им на най-високите върхове. Но Пемба не е изкачила нито един връх. Тя е народна певица, която напуска страната си през 90-те години на ХХ век, по време на гражданската война, и започва нов живот със семейството си в Каталуня, Испания. Двадесет години по-късно тя решава да се върне в родното си място Голи, Непал – малко селце в самото сърце на Хималаите, напълно изолирано от останалия свят и от прогреса, за да организира концерт и да преоткрие това кътче от рая, където е израснала. По време на своето пътуване тя ще ни покаже живота в едно от най-митичните места на Земята чрез разказите на десетима души – земеделец, монах, учител, шаман, планински водач и т. н.

19:53ч. – 21:15ч. – “Хималаите – селце извън времето”, Франция, Ан и Ерик Лапие, 77’

Съдбите на шестима души се пресичат и ни водят към отдалечено и усамотено селце на 4000 м в Хималаите. До Лингшед няма никакъв път и до него не стигат търговци. На пръв поглед – кътче, за което съвременният човек може само да мечтае. Но снеговете и лавините държат неговите жители откъснати от света през по-голяма част от годината. Няма и електричество. Пестеливо, без излишни и високопарни думи Ан и Ерик Лапие разказват за нелекия живот на хората от селцето, където времето е спряло…

 

Филми от програмата на Международния фестивал за планинарско и екстремно кино – Банскофилмфест.
 
Заповядайте! Нямаме търпение да ви видим пред екрана!
Вход: 7лв.
 
Прожекциите ще се проведат при спазване на всички мерки – местата са разположени на безопасно разстояние, ще бъдат осигурени предпазни средства и дезинфектанти на входа на събитието! 
Местата са крайно ограничени. Можете да запазите своето място като закупите предварително вход тук:
Описание Сума
Филми за Непал 7.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Recent Posts

Leave a Comment