“Алек, Кольо, Срезо и Васил на Монте Роза” (Македония, 2014, Горан Вучич, 17’)

“Утрото станавме во четири часот и по кратки припреми тргнавме на рутата. Не беше многу студено и немаше ветер. Веќе кога почнавме да го качуваме соседниот врв почна да се разденува. Горе доле од таму се гледаат сите високи врвови на Алпите. Прекрасни глетки мора да се спомене. На Зумстеиншпице стигнавме во 6 часот и...што понатаму...” – разказват участниците в изкачването на Монте Роза.
Countdown-BFF2019
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search