БФФ 2016: “Надпревара с Нигара”, Австрия, Мексико, Канада

Българска премиера на филма:

“Надпревара с Нигара” (Австрия, Мексико, Канада, 2015, Раш Стърджис, 74’/ “Chasing Niagara” Austria, Mexico, Canada, 2015, Rush Sturges, 74’)

Когато професионалният каякар Рафа Ортис решава да постигне мечтата си – да се спусне по Ниагарския водопад, поставя началото на невероятна поредица от събития, които променят целия му живот. За да се подготви за изключително тежкото изпитание, той привлича силен екип от свои приятели начело с опитният гребец Раш Стърджис. Следва тригодишно приключение по реките в тропическите гори на Мексико и по главозамвайщите водопади в Американския Северозапад, което завършва с дъгоочакваната схватка с Ниагара.

–           Най-добър филм за планинарски спортове от Международния фестивал на планинарския филм в Банф (Канада), 2015 г.,

–           участие във фестивалите на документалното кино “Savage cinema” в Сан Себастиян (Испания), “DocsDF” в Мексико Сити, “Newport Beach Film Festival” в Нюпорт (САЩ), във Фестивала на приключенския филм в Шефийлд (Англия), във фестивалите на планинарския филм в Телюрайд (САЩ) и Ванкувър (Канада), във Фестивала на филми за Пиренеите “Picurt – Mostra Cinema Muntaya dels Pirineus” в Артедо и Сеу д’ Уржел (Испания) и др.

Recent Posts

Leave a Comment