БФФ 2015: “Планините, които нямат край”, Италия

Българска премиера на филма:

“Планините, които нямат край” (Италия, 2014, Ариана Койар, Маурицио Пелегрини, 50‘/ “Le montagne non finiscono la”/ “The Mountains Don’t End There”, Italy, 2014, Ariana Colliard, Maurizio Pellegrini, 50’)

 

Енрико е опитен алпинист, който мечтае за съвършеното изкачване и идеалния път към върха, дори когато работи в семейната мандра и прави кашкавал. Ариана е млада филмова реализаторка, страстна любителка на алпинизма. Паоло е планински водач, който е силно привлечен от върховете в Патагония. Така, тримата предприемат експедиция с амбициозната цел да прокарат нов маршрут към най-високия връх в масива Кордон Мариано Морено, разположен в центъра на Иело Континентал – необятното море от ледове в Южна Патагония. Това е място, на което не е бил никой преди това. Стигането до него е трудно и опасно. Пътят се превръща в средство за разбиране на планините и на алпинизма. Главната движеща сила по него става не толкова спортната амбиция за победа на всяка цена, а вкусът на откривателството на нови територии и докосването до неподозираната красота на девствените планини.

–           Филмът е в официалната селекция на международните фестивали на планинарския филм в Червиня (2014 г.), Ушуая (2015 г.), Теплице над Метуйи (2015 г.), Попрад (2015 г.), и във Филмовия фестивал “Валсуса” (2015 г.).

Recent Posts

Leave a Comment