БФФ 2015: “Алек, Кольо, Срезо и Васил на Монте Роза”, Македония

Българака премиера на филма:

“Алек, Кольо, Срезо и Васил на Монте Роза” (Македония, 2014, Горан Вучич, 17’/  “Алек, Кољо, Срезо и Васил на Dufourspitze, Македония, Горан Вучич, 17’/ “Alek, Kolyo, Srezo and  Vassil on Monte Rosa”, Macedonia, 2014, Goran Vukik, 17’)

“Утрото станавме во четири часот и по кратки припреми тргнавме на рутата. Не беше многу студено и немаше ветер. Веќе кога почнавме да го качуваме соседниот врв почна да се разденува. Горе доле од таму се гледаат сите високи врвови на Алпите. Прекрасни глетки мора да се спомене. На Зумстеиншпице стигнавме во 6 часот и…што понатаму…” – разказват участниците в изкачването на Монте Роза.

Recent Posts

Leave a Comment