“Безкраят на Хималаите”

На 22 февруари т. г. (понеделник), от 18.30 часа, в залата на Полския Институт в София (ул. “Веслец” 12)* ще можете да видите презентацията “Безкраят на Хималаите” – за приключението на двама приятели, завършило със световен рекорд в най-екстремната дисциплина на парапланеризма.

В края на 2009 г. испанецът Хорасио Лоренс и българинът Весо Овчаров се отправят към сърцето на най-високите планини. На 5 декември първият скача от хеликоптер на 5200 метра височина в Непал и преди да се приземи, успява да направи 281 превъртания във въздуха – на фона на великолепната хималайска природа, записвайки световен рекорд в дисциплината аеробатика (въздушна акробатика с параплан).

Заснемането на това невероятно постижение е поверено на друг топ-пилот от световния елит – българина Весо Овчаров.

В понеделник двамата ще разкажат за своето приключение и ще покажат слайдове и кадри от бъдещия филм за световния рекорд. Последният се монтира в България и ще бъде показан на Десетия юбилеен международен фестивал на планинарския филм в Банско от 24 до 28 ноември 2010 г.

Заповядайте!

Организатор:
Сдружението “международен фестивал на планинарския филм”

–––––––––––
*Телефон: +359 2 981 09 07, факс: +359 2 981 57 44, е-mail-и: instytut.polski@mbox.contact.bg и sofia.ip.sekretariat@msz.gov.pl

Recent Posts

Leave a Comment