Беноа Аймон (Швейцария)

Беноа Аймон (Швейцария) – Президент на Журито –  продуцент, режисьор, автор на книги и артистичен директор  на FIFAD, Международния фестивал на планинарския филм в Диаблюре, Швейцария.

Повече от 26 години Беноа Аймон е начело на “Подай ми бинокъла” („Passe-Moi les Jumelles“), култово предаване на националната телевизия RTS (Radio Télévision Suisse). Съосновател и продуцент на тази програма, която наскоро отпразнува своя четвърт век, Беноа Аймон оставя своя отпечатък върху тази телевизионна глътка свеж въздух. Той е продуцирал и редица документални сериали, посветени на планините.
Автор е на няколко книги, а като носител на множество чуждестранни награди за филмите си, познанията му за планините са му спечелили признание във всички засегнати среди. От 2019 г. той е артистичен директор на FIFAD, Международния фестивал на планианрския филм  в Диаблюре, Швейцария, който през 2023 г. отбеляза своето 54-то издание. Двата фестивала – Международния Банско филм фест и фестивалът в Диаблюре са членове на Световния Алианс на планинарското кино.

Recent Posts

Leave a Comment