Банскофилмфест 2014 – младежко жури!

Тази година младежкото е в състав:

Росен Спасов – председател на младежкото жури на Банскофилмфест 2014:

Росен Спасов е роден през 1987 г. в София, България.
Завършил е Журналистика в УНСС през 2010 г. Завършил е магистратура по Филмово и телевизионно изкуство в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов‘‘.
Публично се изявява в политематичния блогwww.banskosp.com и сп. ,,Кино‘‘.
От 2008 г. прави късометражни видеофилми. Има опит в организацията на студентски филмови проекти за НАТФИЗ.
От 2013 г. е член на Българската Филмова Академия.
От 2014 г. е докторант по специалността ,,Кинознание, киноизкуство и телевизия‘‘ в Институт за Изследване на Изкуствата към БАН.
 Golden Roze Bulgarian Feature Film Festival 2014. Varna October 11-17.2014
Радина Лазова:Радина Лазова е родена през 1990 г. в град София. В момента изучава философия в Нов Български университет. През далечната 2006 г. Радина за първи път посещава град Банско, с идеята да прекара тук един уикенд и остава през следващите 8 години. През лятото опознава преходите в Пирин, а през зимата се опитва да кара сноуборд и даже й се получава. Освен това е дългогодишен зрител на Банско Филм Фест. Обича да обобщава темата за екстремните спортове и приключението, като начин на живот с великата мисъл на Ницше „Когато надникнеш в бездната, бездната също надниква в теб.“

Radina Lazova

Радослав Симов:

Радослав Симов е  студен  по филмова и телевизионна режисура към ЮЗУ“Неофит Рилски“-четвърта година образователна степен бакалавър.От 7 годишен се занимава с фотография ,а от 14 годишна възраст се занимава с монтаж. Работи в областта на рекламата и дизайна,като същевремено управлява малка фирма за фото и видео заснемане. Занимава се също така и със сватбена и детска фотография. През последните 5 години  участва в организирането и реализацията на филмови проекти. Радослав  е помомщник в екип на проф.Ст.Трифонов.За изминалите 4 години  е бил на  обучение по време на заснемането и режисирането на 6 филма –  четири документални и 2 игрални. През 2013 година получава  втора награда на Международният ромски кино Фестивал в Скопие с документалният филм “Аджамийте“ разказващ историята за възродителният процес в България. През месец май тази година участва в проекта “Рома райзинг“ по идея  на американският фотограф Чад Уайнстин, финансиран от европейската комисия. Длъжноста му по проекта е асистент фотограф и оператор в заснемането на документалният филм, отразяващ работата по проекта. Ром е по произход и активно се занимава с опазване на правата на ромите в източна Европа. Доброволец е в 4 неправителствени организации.

IMG_3042

 

Recent Posts

Leave a Comment