“Алек, Кольо, Срезо и Васил на Монте Роза” (Македония, 2014, Горан Вучич, 17’)

“Утрото станавме во четири часот и по кратки припреми тргнавме на рутата. Не беше многу студено и немаше ветер. Веќе кога почнавме да го качуваме соседниот врв почна да се разденува. Горе доле од таму се гледаат сите високи врвови на Алпите. Прекрасни глетки мора да се спомене. На Зумстеиншпице стигнавме во 6 часот и...што понатаму...” – разказват участниците в изкачването на Монте Роза.

Start typing and press Enter to search